Uudised

Jüri Homenja: “Slava Ukraini!“ see on see, mida tahan hetkel öelda…

today16. märts 2022

Background

Päevad muutuvad järjest pikemaks ja päikesepaistelisemaks, esimesed lilledki on end juba veel külmunud pinnasest üles ajanud, et meid rõõmustada, kuid mida pole, on rõõmus meel. Maailmas on ärevad ajad! Ent lootus, et homne tuleb parem, kui seda oli eilne päev, on meis kõigis – seda loodab ka armastatud muusik Jüri Homenja.

Möödunud nädalal jõudis Rahvaraadiosse 2 uut Jüri Homenja laulu – „Sinule“ ja „Iga uus päev“ -, mis mõlemad on juba mõne päevaga jõudnud kuulajate südamesse. Selles pole tegelikult midagi uut, sest mehe laulud on seda alati suutnud ning need paeluvad kuulajaid ikka peamiselt hea meloodia ning mõtlemapanevate sõnadega, millega on lihtne end samastada. Pealegi kirjutab Jüri Homenja oma lugudesse alati sisse killukesi enda elust, oma mõtteid, tundeid ja kogemusi ehk nii nagu iga teine muusik seda tegelikult teeb. Seetõttu uurisimegi kellele või millele mõeldes valmis näiteks lugu „Iga uus päev“?

„Tähed olid enne meid ja las nad olla ka edasi seal,“ ütleb Jüri naeratades, kuid muutub ühtäkki tõsiseks öeldes, et kahjuks mõistuse kaotanud inimene, kes peab end Venemaa presidendiks, seda ei taha. „Kahjuks enne rahu ei saabu, kui kogu see impeerium pole langenud,“ lisab ta.

Kuid see, et iga uus päev on kui kingitus, on tänases päevas eriti väärtuslik tähelepanek. Viimased aastad on meile seda õpetanud ja pannud hindama inimesi enda ümber, ka asju ning olukordi, mida ehk liiga iseenesestmõistetavana juba võtsime. Elav muusika ja võimalus seda nautida on üks neist.  Varem tundus see nii kättesaadav, et huvipakkuvate ürituste vahel tuli lausa valida, kuid nüüd pigem tikutulega otsitud, kauaoodatud ja eriline sündmus. Ka Jüri avab oma märkmiku ning teatab, et kui kõik plaanipäraselt kulgeb, siis näeb teda sel aastal nii Pärnu Vallikäärus kui Tartu laululaval, kuid need, kes suve ei malda oodata, saavad näiteks juba sel laupäeval (19.märtsil) Jüri Homenja kauneid laule nautida ja jalga keerutada Alfredi pubis Tallinnas.

Jüri laule kuuleb ka meie raadiost. Pealegi on kevadel oodata veel paari head lugu! Anname sellest teile kindlasti teada, et teaksite oodata!

Jälgi meie tegemisi ka Facebookis https://www.facebook.com/Rahvaraadio

 

Written by: admin

Previous post

Tähtpäevad

Täna on emakeelepäev!

Ilusat uue nädala algust kõigile meie sõpradele! Täna on emakeelepäev! Kas teadsid, et seda eesti keele ja kultuuri päeva hakati tähistama esimese eesti luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval 1996. aastal ning kolm aastat hiljem ehk 1999. aastal kuulutati emakeelepäev juba riiklikuks pühaks? Ka meil on hea meel, et saame anda oma väikese, kuid olulise panuse sellesse, et eestikeelsed laulud jõuaksid kuulajateni, sest mängime vaid emakeelset muusikat ja teeme seda ööpäevaringselt! […]

today14. märts 2022

5/5

RAHVARAADIO@RAHVARAADIO.EE

0%