Tähtpäevad

Eesti lipu sünnipäev – 140 aastat!

today4. juuni 2024

Background

 

Eesti lipp tähistab täna, 4.juunil oma 140. sünnipäeva. See sümboolne sinimustvalge trikoloor on olnud eestlaste identiteedi ja rahvustunde kandja läbi ajaloo, olgu selleks vabadusvõitlused, okupatsiooniperioodid või iseseisvuse taastamine.

Eesti lipu lugu algas 1884. aastal, kui 4. juunil pühitseti Otepääl Eesti Üliõpilaste Seltsi lipp. Selle kolm värvi – sinine, must ja valge tähendust on seletatud mitmel erineval viisil:

taevasinine – väljendab usku ja lootust eesti rahva tulevikku, on samuti ustavuse sümbol;

must – meenutab eesti rahva sünget ja piinavat minevikku, kodumaa musta mulda, luuletustes on musta peetud ka armastuse sümboliks;

valge – sümboliseerib eesti rahva püüdeid hariduse ja vaimuvalguse poole, samuti talvist valget lund, suviseid valgeid öid, kaskede valget koort

Eesti lipp on meie rahvusliku uhkuse ja ühtsuse sümbol. Seda heisatakse riigipühadel, rahvuslikel tähtpäevadel ja olulistel sündmustel. Igal aastal 4. juunil tähistatakse Eesti lipu päeva, mil toimub pidulik lipuheiskamine ja erinevad üritused üle kogu Eesti.

Head Eesti lipu päeva!🇪🇪

Written by: admin

Previous post

Tähtpäevad

RahvaRaadio Urmas Rämmal Tähistab 60. Eluringi

Täna tähistame RahvaRaadio kolleegi, Urmas Rämmali, sünnipäeva. Urmas on see inimene, kes hoiab meie raadio südame töös, luues sidet muusika ja meie kuulajate vahel. Soovime Sulle, Urmas, rohkelt naeratusi, jätkuvat kirge raadio vastu ning muidugi palju helgeid ja meeldejäävaid hetki nii töös kui ka väljaspool seda. Õnnelikku 60. juubelit!

today3. apr. 2024

5/5

RAHVARAADIO@RAHVARAADIO.EE

0%