Uudised

Head uudised! Tallinna loomaaia Tiigriorgu saabusid Pootsman ja Danuta!

today12. juuni 2024

Background
Amuuri tiigrid saabusid Ljubljana loomaaiast Tallinna loomaaeda laupäeva, 8. juuni pärastlõunal. Tiigriorgu on saabumas veel kaks tiigrit: noor emane amuuri tiiger Ohana Korkeasaari loomaaiast Helsingist ja noor isane amuuri tiiger Aleksander Highland Wildlife Parkist Šotimaalt.
Pootsman on aga meie loomaaia vana tuttav, sest oli ta ju see loomake, kes 6 aastat tagasi viidi siit ringreisile. Nüüd on ta kodus tagasi, ent  13-aastast Pootsmani ootab paraku peatselt ees operatsioon. Ljubljanas tehtud tervisekontrolli käigus avastati Pootsmanil kõhuseina kasvaja. Loomaaia peaveterinaari Aleksandr Semjonovi sõnul asub kasvaja piirkonnas, kus seda oli väga raske märgata. “Kuna Pootsmanil on probleemid hammastega, otsustati enne sõitu Tallinna teha talle üldanesteesia, et hambaarst saaks põhjalikult kontrollida tema hambaid. Lisaks tehti Pootsmanile ka põhjalik tervisekontroll. Kahjuks tuvastasime kontrolli käigus Pootsmani kõhu all suure kasvaja, mis nahavoldi ja karvade alt ei olnud nähtav, seega kolleegid ei saanud seda varem tuvastada. Kasvajast võeti proovid, et selgitada, mis tüüpi kasvajaga on tegu, kuid paraku ootab Pootsmani keeruline operatsioon kasvaja eemaldamiseks. Operatsiooni teostavad Eesti Maaülikooli loomaarstid.” lausus Semjonov. Pootsmanile võimaldatakse parim ravi ja operatsioon on plaanis läbi viia lähinädalatel.
Tiigrioru ekspositsioon on külastajatele avatud alates 19. juunist.
Jaga meiega vihjeid huvitavatest sündmustest ja uudistest nii meilt kui laiast maailmast, et argimõtetest pea korraks vabastada! Jälgi meid FB keskkonnas ja kuula kindlasti head eestikeelset muusikat meie raadiost!

Written by: admin

Previous post

Uudised

Merle Lilje annab maailmakuulsale hitile eestimeelse hingamise

Disko-disko-disko... Merle Lilje on andnud uue eestimeelse hingamise maailmakuulsale hitile "In The Summertime", mis pärineb 1970. aastast. Laul räägib suvest ja päikesest, mererannast ja lainetest. Tavaliselt on see puhkuste aeg, mil pole tarvis millelegi asjalikule mõelda ning võib täiel rinnal nautida elamise rõõmu. Kuid ka sügise saabudes jääb suveaeg meelde ja toob kaasa häid mõtteid. "Kui on suveaeg" on hoogne singel, mis on osa Merle Lilje peagi ilmuvast diskoalbumist, mis […]

today8. juuni 2024

5/5

RAHVARAADIO@RAHVARAADIO.EE

0%