Artikkel

Augusti Loodusvõlud

today30. juuli 2024

Background

August on käes ja kuigi suve lõpp paistab, pakub Eestimaa loodus veel ohtralt võimalusi aktiivseks ja meeldejäävaks ajaveetmiseks. Siin on mõned soovitused, kuidas viimast suvekuud maksimaalselt nautida.

1. Matkamine ja Rattasõit RMK Loodusaladel

Eesti looduspargid ja RMK metsaalad on suurepärased sihtkohad matkamiseks ja rattasõiduks. RMK loodusalad pakuvad hooldatud ja hästi märgistatud radu, mis sobivad nii lühemateks jalutuskäikudeks kui ka pikemateks matkaseiklusteks. Paljudel aladel on ka piknikupaigad ja infotahvlid, mis tutvustavad kohalikku floora ja fauna. Alustades Lahemaa rahvuspargist, kus ootavad avastamist nii ürgmetsad kui ka rannikualad, kuni Soomaani, kus saab nautida veematku ning lodjaretkesid. Ära unusta kaasa võtta vett ja suupisteid ning naudi looduskauneid vaateid. Lisaks on RMK puhkealadel sageli olemas grillimisvõimalused ja spetsiaalsed piknikukohad, kus saate sõprade ja perega lõkke ääres mõnusalt aega veeta, grillida ja nautida looduse ilu.

2. Marja- ja Seeneretked

August on ideaalne aeg, et minna metsa ja korjata marju ning seeni. Metsmaasikad, mustikad ja vaarikad on valmimas, samuti erinevad seeneliigid. Võta kaasa korv ja lõikur ning veeda päev looduse keskel saagiks korjates maitsvaid metsaande. Oluline on tunda söödavaid seeni ja marju, seega tasub kaasa võtta vastav määraja või käia koos kogenud korilasega.

3. Rannamõnud ja Veesport

Augustikuu soojad ilmad kutsuvad veetma aega rannas. Eestimaa rannikud ja järved pakuvad mitmeid võimalusi ujumiseks, aerutamiseks ja SUP-lauaga sõitmiseks. Pärnu, Haapsalu ja Narva-Jõesuu rannad on populaarsed, kuid võid leida ka rahulikumaid soppe vähem tuntud paikades. Veeda päev rannamõnude ja aktiivse veespordiga.

4. Linnuvaatlus

Eesti on tuntud oma rikkaliku linnustiku poolest. Augustis on võimalik jälgida lindude rännet ning nautida erinevate liikide elu-olu. Matsalu rahvuspark ja teiste rannikualade linnuvaatlustornid pakuvad suurepäraseid võimalusi selle tegevuse harrastamiseks. Võta kaasa binokkel ja linnumääraja ning sukeldu linnuvaatluse põnevasse maailma.

5. Päikeseloojangud ja Tähetornid

Augusti õhtud on ideaalsed, et nautida kauneid päikeseloojanguid ja tähistaevast. Võta ette jalutuskäik mere äärde või tõuse mõnele kõrgendikule, et vaadata, kuidas päike kaob horisondi taha. Selgete ilmadega on võimalus imetleda ka tähistaevast. Kõige paremad vaated pakuvad valgusreostusest eemal olevad piirkonnad, nagu Rõuge Ööbikuorg ja Karula rahvuspark.

6. Loodusfotograafia

Augustikuu toob kaasa kauneid loodusvaateid ja värve, mida jäädvustada. Haarake kaamera ja jäädvustage hommikuseid udusid, õhtuseid päikeseloojanguid, metsloomi ja lilli. Loodusfotograafia on suurepärane viis lõõgastumiseks ja loovuse väljendamiseks.

Viimane suvekuu pakub rohkelt võimalusi nautida Eestimaa kaunist loodust. Olgu selleks matkamine, koriluskäigud, rannapuhkus või loodusvaatlused – oluline on veeta aega värskes õhus ja lasta end ümbritseval ilul inspireerida. Looduse keskel leiad rahu ja rõõmu, mis annab energiat terveks ülejäänud aastaks.

Written by: admin

Previous post

Määratlemata

Toivo Asmer – särav inimene, kes puhata ei oska, avaldas uue versiooni loost “Juanita”

Suvi on puhkamiseks, kuid tegusatel inimestel pigem töö tegemise tippaeg. Nii on ka elu Toivol, kes tabab mitmel ametil korraga, kuid õnneks pole ta unustanud meid rõõmustada oma lugudega. Mees andis teada, et ühiselt Peeter Kaljustega on nad välja andnud uue versiooni loost "Juanita". See on rütmikas pala, mis paneb jala tatsuma ka karul. Rahvaraadios on see lugu nüüdseks olemas, aga kui te seda raadioeetrist ei taba, siis kõigile on […]

today27. juuli 2024

5/5

RAHVARAADIO@RAHVARAADIO.EE

0%